Hakkımızda

Özel Tasarım Atölyesi kimdir?
Şirketimizin merkezi Istanbul’da olup, Jessica Group’ a bağlı bir markadır. Türkiye’nin en nadide bölgelerinden biri olan Fethiye’de bulunmakta ve merkeze 15 dakika mesafede yer almaktadır.

Özel Tasarım Atölyesinde neler yapıyorum?
Her güne sabah kahvemle başlıyorum ve atölyeye yaptığım kısa yürüyüşün tadını çıkarıyorum. Sabahın erken saatlerinden, gece geç saatlere kadar benzersiz ürünler tasarlayıp, inşa ederek günümü geçiriyorum ve geçirilen zamanımın her dakikasını doyasıya yaşıyorum.

Peki hikâyemiz nasıl başladı?
Her şey yıllar süren araştırmalar sonucunda toplanan ham kereste seçimiyle başladı. Sahip olduğumuz her bir kereste parçasının kendine özel bir hikayesi ve karakteri bulunuyor.  Çizim aşamasına geçmeden önce kereste seçimi özenle yapılıyor, sonrasında ilk çizgilerin nereye çizileceğine karar veriliyor.  Doğanın içerisinde gizlenen her bir tahtanın sırlarını ortaya çıkarmak için ham kerestenin doğal formunda yer alan yıpranmış dış yüzey düzleştiriliyor.  Zamanın testine dayanacak, sıkı geçmeli, açıkta kalan doğramalar oluşturmak için makine hızı ve hassasiyeti bu noktada büyük önem taşıyor.  El aletlerinin eklenmesiyle, her parça kendi karakterizasyonunu alarak, nihai formu ortaya çıkarmak için oyma, tıraş ve kum aşamalarından geçiyor. ATACWOOD markasını bizim tescilli markamız olup, ürünlerimizde kullanılıyor.

Özel Tasarım Atölyesinin misyonu nedir?
Kaliteli bir atölye olmak, ustalarımızla yaptığımız tüm ürünlerin zamana direnmesi, nesiller boyunca gururla aktarılması ve ahşabın zamansız, eşsiz karakterini ortaya çıkarmak için güven sağlamaktır.
Tabi ki bizden önceki tasarımcı ve ustalara teşekkür etmeliyiz, tasarımlarımızda 3 ahşap ustasından büyük ölçüde etkileniliyor.  Siz sevgili dostlarımızı bu eşsiz ahşap deneyimini yaşamak için atölyemize bekliyoruz. Doğa hep bizimle ve her formda var olmaya devam edecek…